Gratis proefles motorrijles

In Boekel en omgeving..

De gratis proefles begint bij de rijschool in Boekel. Bij voorkeur op zondagochtend, omdat we op zondag geen last hebben van vrachtverkeer op het industrieterrein “De Vlonder”. Vanuit de rijschool rij je bij jouw rijcoach achter op de lesmotor van jouw keuze naar het oefenterrein.

Het gaat Ingrid Lucassen Rijopleidingen zodanig voor de wind dat we niet alleen op zondagochtend op "De Vlonder"oefenen, maar ook op andere dagen, waarbij de gekozen lestijden zodanig zijn dat we niet worden gestoord door (vracht) verkeer. 

  • Ervaren hoe het rijden is op een motor
  • Bediening van de motor
  • De rijschool heeft beschermende kleding
  • Neem geschikte schoenen of laarzen mee

Jouw lesmotor: Afhankelijk van jouw leeftijd en lichaamslengte keuze uit de Kawasaki ER6n, de Yamaha XJ6n, de Honda CBF 500, de Yamaha YBR 125.

De Kwasaki ER 6n is professioneel verlaagd, zodat ook kleine mensen met de voeten aan de grond kunnen. Even vooraf voelen of je met de voeten aan de grond kunt? Wil je vooraf even voelen of je daadwerkelijk op de motor past, kom je toch even. Kleine moeite, groot plezier. 

De beschikbare motoruitrusting tijdelijk i.v.m coronamaatregelen niet te gebruiken.

De rijschool beschikt over beschermende motorkleding, helm en handschoenen in jouw maat. Wil jij liever in jouw eigen uitrusting verschijnen, mag dat natuurlijk. Aan jouw uitrusting stel ik wel de eisen dat je een goedgekeurde integraalhelm of systeemhelm draagt en je handschoenen ook je polsen beschermen. Neem in ieder geval geschikte schoenen of laarzen mee naar de proefles Voor (motor) schoenen moet je zelf zorgen. Jij zult het niet fris vinden als je de nog warme laarzen van een andere leerling door je sokken heen voelt. Jouw (motor) schoenen(laarzen) dienen tenminste je enkels te beschermen.

Coronamaatregelen

Om besmettingsgevaar te voorkomen, zijn we verplicht te melden dat voorlopig iedereen zelf voor een helm en beschermende kleding en handschoenen zorgt. Cursisten die besluiten de rijopleiding te gaan volgen bij Ingrid Lucassen Rijopleidingen, krijgen een oortelefoontje die je de hele rijopleiding bij je hebt. 

De keuze van de volgmotor

BMW R1200RT. Een volgmotor moet snel en wendbaar zijn. Deze motor is heel snel en superwendbaar.

Portofoon

Jouw portofoon draag jij onder de motorjas en mijn portofoon zit in het handschoenenkastje naast de tank, zodat ik mijn handen vrij heb om met jouw te kunnen communiceren. In mijn helm zit een microfoon en aan het stuur zit de zogenaamde PTT (press to talk) knop. Druk ik op deze knop, hoor je mij in jouw helm aanwijzingen geven. 

Het oefenterein

Op het oefenterrein maak je kennis met de eigenschappen van de motor, opstappen, afstappen, zithouding, stuurhouding, bedieningsorganen, controle krijgen over het gewicht, hoe de motor reageert op de gashendel, koppeling, rem en jouw kijkgedrag, schakelen, remmen en een heel klein beetje afschuinen. Wat jij aankunt is wat je aandurft. Het moet vooral een leuke ervaring zijn.  We maken een keuze voor een lessenpakket of losse lessen. We regelen de inschrijving en plannen de eerste rijles.

Vraag je gratis proefles meteen aan!


* Deze velden zijn verplicht.