RIS gecertificeerd

Het CBR over de Rijopleiding in stappen

Het RIS boek voor de categorie B
In het RIS boek staat alles wat je moet weten om elke rijtaak naar behoren te kunnen uitvoeren. Het is een naslagwerk, een huiswerkboek, een boek waarin verwerkingsvragen staan, een boek met hele handige samenvattingen, een boek waarin aantekeningen worden gemaakt.

Zelfreflectie
Je wordt aangespoord en geholpen om je uitgevoerde rijtaken zelf te kunnen beoordelen. Dat zijn de feed back momenten tijdens de rijles en de evaluatie ná de les. Dat beoordelen gaat aan de hand van controlevragen. Eén controlevraag beantwoord met fout uitgevoerd, betekent dat de rijtaak nog niet voldoende wordt beheerst.

Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg is een legendarische uitspraak van Albert Einstein.

Dus als je doet wat je deed, leer je niets. Je leert pas echt als je zelf in staat bent kritisch naar je resultaten te kijken.  Bij de herkansing gaat die rijtaak wel naar behoren als je weet wat nu niet helemaal fris ging?

Vul het maar eens in als je gaat invoegen: Jij hebt vergeten de dode hoek te controleren. Er is niets opgevallen, omdat ik niet heb hoeven ingrijpen. Als je niet kritisch bent, denk jij de rijtaak correct te hebben uitgevoerd. We stoppen op een veilige plek: Dit ging niet fris. Waarom ging dit niet fris? Ik ga het niet voorkouwen, omdat jij van jouw eigen antwoorden veel meer leert. Eén keer tijdens het examen bij een zijdelingse verplaatsing de dode hoek niet controleren betekent dat je niet bent geslaagd. Niemand rijdt foutloos. Echter de aard en de ernst van deze fout is echt te groot.

De digitale leskaart
De hele RIS opleiding staat bij Ingrid Rijopleidingen in 46 scripts op de digitale leskaart. Het CBR spreekt over 39 scripts. Het zijn 46 scripts. Script 40 tot en met 46 zijn geen gebruiksaanwijzingen voor concrete rijtaken, maar scripts over hoe ’s-nachts en bij moeilijke omnstandigheden te rijden, hoe je een rit moet voorbereiden en zelfstandig een route rijdt, rijden onder speciale omstandigheden, milieubewust rijden, defensief rijden, aangepast en besluitvaardig rijden, getuigen van gewenste mentaliteit en verantwoordelijkheid. Script 40 tot en met 46 komen aan bod vanaf de eerste rijles.

Voorbeeld: Je steekt een kruispunt over. Een bestuurder van links nadert de kruising wel erg snel. Jij hebt voorrang, echter je vangt de fout op. Je rijdt defensief en getuigt van de juiste mentaliteit.

Een script is een gebruiksaanwijzing. De gebruiksaanwijzing is dat je een aantal deelhandelingen ná elkaar in de juiste volgorde en op de juiste manier moet uitvoeren. Wat ik op de leskaart invul, kun je op je leerlingenapp terugvinden. De mate waarin je een rijtaak beheerst, wordt uitgedrukt in een cijfer. Dit is geen rapportcijfer, maar een codering van hoever je met een script bent.

De leerlingenapp
Je afspraken, facturen, je vorderingen, aanbevelingen, toetsen en examens staan op je leerlingenapp. Kortom mijn hele administratie over jou zie jij op jouw leerlingenapp.

Slagingskans verhogen
Met de RIS opleiding is jouw slagingskans fors hoger. Dit is de uitspraak van het CBR en mijn ervaring.

Gratis proefles

  • Gratis en vrijblijvend
  • Persoonlijke aandacht
  • We bespreken samen de mogelijkheden
  • Rijles in Boekel en omgeving

Proefles auto aanvragen!

Proefles motor aanvragen!

Meer informatie: