Opleiding autorijles

2todrive

Vanaf 16 ½ jaar mag je starten met rijlessen. Op www.2todrive.nl kun je er alles over lezen. Ben je nog geen 16 ½ jaar, kun je alvast beginnen met het leren voor je theoriecertificaat. Het is mogelijk om al op je 17e je rijbewijs te hebben. Tot je 18e mag je dan rijden onder begeleiding van een ervaren bestuurder. Vanaf je 18e mag je zonder begeleiding autorijden.

De locatie van de rijschool

Jouw praktijkexamen(s)
Afhankelijk van waar jij woont, doe je examen in Mierlo, Eindhoven, ’s-Hertogenbosch of Nijmegen.

De keuze van de lesauto
Of je 2 meter bent of 1,5 meter, Jij hebt optimaal zicht, zitcomfort en bedieningsgemak. Bij de Tussentijdse Toets, afgekort TTT en het examen zit jouw rijcoach achterin de auto. Ruimte genoeg.

De lesmethode: Rijopleiding in stappen. RIS

Jouw rijcoach
Ingrid is RIS gecertificeerd. Rijopleiding In Stappen, afgekort RIS. Niet iedereen is RIS gecertificeerd opleider.

 1. Met de RIS methode ga je ruimschoots voldoen aan de exameneisen.
 2. Je rijbewijs halen is belangrijk, maar ook na elke les heel concreet weten hoever je nog van de eindstreep staat, is minstens zo belangrijk. Zo ben je verzekerd van een degelijke opleiding.
 3. De website
  De website biedt veel meer informatie dan wat de rijschool doet en wat het kost. Alles wat je moet weten of wilt weten staat op die website.
 4. Het RIS boek voor de categorie B
  In het RIS boek staat alles wat je moet weten om elke rijtaak naar behoren te kunnen uitvoeren. Het is een naslagwerk, een huiswerkboek, een boek waarin verwerkingsvragen staan, een boek met hele handige samenvattingen, een boek waarin aantekeningen worden gemaakt, je wordt aangespoord en geholpen om je uitgevoerde rijtaken zelf te kunnen beoordelen. Dat beoordelen gaat aan de hand van controlevragen. Daar kan ja of nee op worden geantwoord. 1 controlevraag met nee beantwoord, betekent dat de rijtaak nog niet voldoende wordt beheerst. Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg. Zo leer je niets. Wat kun je eraan doen dat elke herkansing die erop volgt beter gaat dan de vorige?
 5. De digitale leskaart
  De hele RIS opleiding in 46 scripts op de digitale leskaart. Een script is een gebruiksaanwijzing voor een bepaalde rijtaak. Zo is de rijtaak “Kruispunten oversteken” script 24. De gebruiksaanwijzing, het script is dat je 7 dingen ná elkaar in de juiste volgorde en op de juiste manier moet doen. Wat ik op de leskaart invul, kun je op je leerlingenapp terugvinden. De mate waarin je een rijtaak beheerst, wordt uitgedrukt in een cijfer. Dit is geen rapportcijfer, maar een codering van hoever je met een script bent.
 6. De leerlingenapp
  Je afspraken, facturen, je vorderingen, aanbevelingen, toetsen en examens staan op je leerlingenapp. Kortom mijn hele administratie over jou zie jij op jouw leerlingenapp.
 7. De lesbrieven
  De lesbrieven staan netjes gerangschikt op de website.
 8. De lesvideo’s
  De lesvideo’s staan netjes gerangschikt op de website.


Hoeveel lessen heb je nodig?

Dit is van een groot aantal factoren afhankelijk en niet in de minste plaats heb je daar zelf invloed op, ongeacht je talent.

Minder lessen bij huiswerk maken
Ter voorbereiding op de volgende les, geef ik huiswerk op. Wordt dat huiswerk gemaakt, hoef ik het tijdens de les niet uit te leggen en dat levert kostbare oefentijd op.

Minder lessen bij beheersing van de theorie
Begin tijdig aan de theorie, zo ondervind je geen stagnatie vanaf het moment dat je moet leren omgaan met verkeerssituaties.

Minder lessen bij effectief lessen
Stel ik voor om 2 keer per week 1 ½ uur te lessen, leer je heel effectief. Kun je flexibel zijn in het maken van afspraken, zul je veel verkeerssituaties, waaronder het rijstrook wisselen, in de drukte kunnen oefenen.

Talent
Een getalenteerde leerling die alle adviezen opvolgt en het opgegeven huiswerk maakt, legt tijdens de gehele rijopleiding 1.000 km af in 28 lessen van 1 ½ uur.

Leerlingverschillen zijn groot:

 1. Leeftijd;
 2. geslacht;
 3. ADHD;
 4. autisme;
 5. etnische afkomst;
 6. negatieve faalangst;
 7. positieve faalangst;
 8. motivatie;
 9. privé omstandigheden;
 10. situationele omstandigheden (denk o.a. aan ploegendienst);
 11. zelfbeeld;
 12. en waar leg jij je prioriteiten? Stappen, uitslapen; bijverdienen of op de voorgestelde dagen fris en fruitig te gaan lessen.

Slagingspercentages

De slagingspercentages van rijscholen, niet van instructeurs, worden door het CBR gepubliceerd. De slagingspercentages geven een beeld van 1 kwartaal. Het volgende kwartaal kan het er al weer heel anders uitzien. Het ene kwartaal kan de rijschool 1 kandidaat hebben en het volgende kwartaal 10 kandidaten. Slaagt die ene kandidaat in het ene kwartaal, is het slagingspercentage 96 tot 100%. Het volgende kwartaal kan weer anders zijn. De slagingspercentages van een rijschool zijn per examencentrum weergegeven. In een ander examencentrum kan voor dezelfde rijschool het er heel anders uitzien. Volg je een RIS opleiding, is jouw slagingskans beduidend hoger dan wanneer je geen RIS opleiding volgt.

De prijs voor de keuze van een rijschool

Wat je rijbewijs gaat kosten, hangt voor het grootste deel af van de kwaliteit van jouw rijcoach en van jouw eigen inzet. Het uurtarief in veel mindere mate. De RIS opleiding is zeker niet duurder.

Lespakketten of losse lessen

De keuze is aan jou. Kiezen voor een lessenpakket houdt voor jou geen risico in: Bij Ingrid Lucassen Rijopleidingen hou je de vrijheid van eventueel overstappen naar een andere rijschool. Dit risico durf ik aan, omdat er geen enkele behoefte zal zijn om over te stappen. Aan het einde van elke les vindt een productevaluatie en een procesevaluatie plaats.
De productevaluatie houdt in dat jij aan het einde van de les weet wat je hebt geleerd en wat nog op welke manier aandacht behoeft. De procesevaluatie houdt in dat jij weergeeft wat je aan de les prettig vindt en wat je eventueel graag anders zou willen. Wie wil er dan in Hemelsnaam nog overstappen? Ik kan maar 1 reden bedenken: Jij verhuist naar Den Helder. Jij krijg netjes je tegoed bijgeschreven. Heb je een andere reden, ga ik er niet over zeuren en ook dan krijg jij je tegoed terug.

Gratis proefles

 • Gratis en vrijblijvend
 • Persoonlijke aandacht
 • We bespreken samen de mogelijkheden
 • Rijles in Boekel en omgeving

Gratis proefles aanvragen!

Meer informatie: