Opleiding bromfietsrijles

Informatie over de bromfietsrijlessen

Ben je 15 jaar, kun je al terecht bij Ingrid Lucassen Rijopleidingen, immers als je 15 ½ jaar bent, kun je al theorie examen doen voor de bromfiets. Zodra je16 jaar bent en in bezit van je theoriecertificaat, kun je bij wijze van spreken op de dag dat je 16 jaar wordt je bromfietsrijbewijs halen. Aanrader is het om in de virtuele klas van de rijschool plaats te nemen.

Je bromfietsrijbewijs in 1 dag. Hoe doe je dat?

 1. Naar de rijschool als je nog 15 bent. Ingrid maakt je wegwijs hoe je snel en goed je kunt voorbereiden op je theorie examen.
 2. Je mag vanaf 15 ½ jaar theorie examen doen voor het bromfietsrijbewijs.
 3. Heb je jouw theoriecertificaat, vraagt de rijschool voor jou het praktijkexamen aan.
 4. Vanaf 16 jaar kun je rijles nemen.
 5. Ná de hele dag met jou te hebben geoefend, doe je examen.
 6. De examinator deelt direct mee of je geslaagd bent.
 7. Geslaagd: Selfie van jou maken bij de bromfiets voor op Facebook of Instagram.
 8. Ben je geslaagd, maak je een afspraak met het gemeentehuis. Met een pasfoto, pinpas en je ID kaart vraag jij jouw rijbewijs aan.

De dag is aangebroken:

 • We starten aan het Sint Agathaplein te Boekel. Beschermende kleding en een helm heb ik voor je. We nemen nog even de belangrijkste regels en verkeersborden door.
 • Buiten: Weten waar wat zit aan de bromfiets, hoe je op- en af moet stappen, starten, afzetten, verlichting aan en uitzetten, remlicht en richtingaanwijzers controleren, wat je wel en zeker niet moet doen met de voorrem en de achterrem. Op de Vlonder wordt je handig in de omgang met de bromfiets.
 • Het eerste stuk rij ik voorop, zodat je ziet en hoort waar met welke snelheid rijdt en waar je wanneer op moet letten.
 • Ná mijn demonstratierit is het jouw beurt voorop te rijden. Alle rijtaken en vaardigheden komen aan bod. Na de lessen kun jij veilig, vlot en vloeiend, defensief, sociaal, aangepast en besluitvaardig rijden. Rond 12:30 uur gaan we lunchen tegenover het CBR. Ná de lunch zitten we de puntjes op de i.
 • Een kwartier vóór aanvang van het examen gaan we in de wachtruimte van het CBR even chillen.
 • De examinator roept je binnen, legt uit hoe het examen gaat verlopen en dan: Jas aan, helm op en buiten op 25 meter afstand een kenteken lezen. De examinator stelt enkele vragen over de bromfiets en dan gaan jullie een leuke rit van 35 minuten rijden.

Ingrid denkt echt aan alles. Ben je klein van stuk, rij jij op de witte Berini Dolce Vita. Kun je met je voeten aan de grond op de Kymco Agility, rij jij als je dat wilt op de Kymco Agility. Rij jij op de Kymco, rij ik op de Berini. Rij jij op de Berini, rij ik op de Kymco.

Les van een KNMV Gediplomeerd Motorrij Instructrice is jouw garantie voor een geslaagde rijopleiding. Ingrid is er zo een.

Meer informatie: